Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών και πότε αυτά παραβιάζονται; Και αν ναι, υπάρχει κάποιος φορέας για να απευθυνθεί το παιδί έτσι ώστε να γνωρίζει πως να λύσει το πρόβλημά του;
Αυτά και άλλα πολλά προβλήματα και ερωτήματα έρχεται να λύσει το Δίκτυο Δικαιωμάτων του παιδιού και ο Συνήγορος του παιδιού, που ήταν και ο πρώτος στόχος του Δικτύου. Είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΜΚΟ) που αποτελείται από εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, πανεπιστημιακούς, γονείς αλλά και οποιονδήποτε άλλον απλό πολίτη θέλει να προσφέρει εθελοντικά. Σκοπός του Δικτύου είναι η διατήρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, η προστασία των παιδιών από την πρόωρη επαγγελματική απασχόληση και εργασιακή εκμετάλλευση, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού κα. Οι πόροι τους προέρχονται από τις συμμετοχές και τις χορηγίες μελών και φίλων.
Στις ιστοσελίδες τους μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο παραπάνω θέμα καθώς επίσης και νέα από τις δραστηριότητές τους, τα φυλλάδιά τους, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, απόψεις και προτάσεις παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: