Πέρασαν και τα γενέθλια της μικρής μας! Αφού το χωνέψαμε (!!) λέω να σας πω πως έγινε η τουρτίτσα!!
Δεν είμαι ούτε ζαχαροπλάστισσα, ούτε και ειδική στο θέμα της ζαχαρόπαστας.
Μια απλή μαμά είμαι με περίσσεια δημιουργικότητα!
Ας μπούμε όμως στο "ψητό-γλυκό-τουρτό" μας!
Μετά από αρκετό ψάξιμο στο site www.sintagespareas.gr βρήκα μια συνταγή για τούρτα.
Να πω ότι είναι μια εξαιρετική τούρτα και το παντεσπάνι πεντανόστιμοκαι αφράτο. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες δεν θα απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα. Έβαλα την τούρτα σε μια σχάρα με κενό από κάτω και έπειτα έριξα τη γκανάζ (γιάμι!). Μετά την έβαλα στο ψυγείο για να παγώσει το γλάσσο.
Την επομένη μέρα ξεκίνησα τη διακόσμηση.
Είχα στο μυαλό μου το θέμα και απλά από την προηγούμενη έκανα μερικά πειράματα (αποτυχημένα βέβαια, ως πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα τη ζαχαρόπαστα).
Εδώ, μπορείτε επίσης αν δεν θέλετε να χαραμίσετε τη ζαχαρόπαστα, να αγοράσετε πλαστελίνες για να φτιάξετε τα προ-σχέδια!
Το επόμενο βήμα ήταν η επικάλυψη της τούρτας.
Πήρα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε στέρεα μορφή (πάστα) και προσθέτοντας λιγάκι κόκκινο την έκανα...ροζουλί! Σύμφωνα με τις οδηγίες έφτιαξα και τον φιόγκο, με την ίδια ροζουλί ζαχαρόπαστα προσθέτοντας λιγάκι ακόμη κόκκινο.
Μετά ήρθε το δύσκολο (τουλάχιστον για μένα) κομμάτι. Το κοριτσάκι που ήθελα να έχει πάνω η τούρτα, πως θα έμενε στη θέση του;
Το λάθος μου ήταν ότι το έκανα την ίδια μέρα, ενώ από την προηγούμενη ή ακόμη μια μέρα νωρίτερα, θα είχε στεγνώσει!
Ευτυχώς, δεν είχε πολύ βάρος και με οδοντογλυφίδες στάθηκε τέλεια!!!
Επίσης, έγραψα και το όνομα της μικρής πάνω στην τούρτα με τη ζαχαρόπαστα που έμεινε.
Καλές ζαχαροδιακοσμήσεις! :)
Δεν είμαι ούτε ζαχαροπλάστισσα, ούτε και ειδική στο θέμα της ζαχαρόπαστας.
Μια απλή μαμά είμαι με περίσσεια δημιουργικότητα!
Ας μπούμε όμως στο "ψητό-γλυκό-τουρτό" μας!
Μετά από αρκετό ψάξιμο στο site www.sintagespareas.gr βρήκα μια συνταγή για τούρτα.
Να πω ότι είναι μια εξαιρετική τούρτα και το παντεσπάνι πεντανόστιμοκαι αφράτο. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες δεν θα απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα. Έβαλα την τούρτα σε μια σχάρα με κενό από κάτω και έπειτα έριξα τη γκανάζ (γιάμι!). Μετά την έβαλα στο ψυγείο για να παγώσει το γλάσσο.
Κάλυψη με γκανά |
Είχα στο μυαλό μου το θέμα και απλά από την προηγούμενη έκανα μερικά πειράματα (αποτυχημένα βέβαια, ως πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα τη ζαχαρόπαστα).
Εδώ, μπορείτε επίσης αν δεν θέλετε να χαραμίσετε τη ζαχαρόπαστα, να αγοράσετε πλαστελίνες για να φτιάξετε τα προ-σχέδια!
Το επόμενο βήμα ήταν η επικάλυψη της τούρτας.
Πήρα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε στέρεα μορφή (πάστα) και προσθέτοντας λιγάκι κόκκινο την έκανα...ροζουλί! Σύμφωνα με τις οδηγίες έφτιαξα και τον φιόγκο, με την ίδια ροζουλί ζαχαρόπαστα προσθέτοντας λιγάκι ακόμη κόκκινο.
Μετά ήρθε το δύσκολο (τουλάχιστον για μένα) κομμάτι. Το κοριτσάκι που ήθελα να έχει πάνω η τούρτα, πως θα έμενε στη θέση του;
Το λάθος μου ήταν ότι το έκανα την ίδια μέρα, ενώ από την προηγούμενη ή ακόμη μια μέρα νωρίτερα, θα είχε στεγνώσει!
Ευτυχώς, δεν είχε πολύ βάρος και με οδοντογλυφίδες στάθηκε τέλεια!!!
Επίσης, έγραψα και το όνομα της μικρής πάνω στην τούρτα με τη ζαχαρόπαστα που έμεινε.
Καλές ζαχαροδιακοσμήσεις! :)
Φανταστική!!! Επειδή είμαι λίγο άσχετη, η γκαναζ τι είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα :) Γκανάζ είναι το μείγμα από λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα) και κρέμας γάλακτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σε τι διαμετρο ταψακι εβαλες το παντεσπανι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, η συνταγή αν θυμάμαι καλά έλεγε για ταψάκι 25 εκ! Είναι το bostom cream pie
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Και εγώ εκεί το δοκίμασα αλλά για κάποιο λόγο δεν μου φούσκωσε το παντεσπάνι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε και δεν φούσκωσε. Σε μένα βγήκαν 2 παντεσπάνια. και η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει μια πρώτη δοκιμή οπότε αυτή εδώ είναι η δεύτερη τούρτα. Τα γλυκά γενικώς είναι ψιλο-μπίζιλα!
ΑπάντησηΔιαγραφή