Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ο Μαγικός Αυλός - Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Βρεθήκαμε τις προάλλες στην θεατρική παράσταση "Ο Μαγικός Αυλός" σε σκηνοθεσία-κείμενο και αφήγηση της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Αγαπημένη θεατρολόγος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και γενικά πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα!

Και πολύ γλυκιά έχω να πληροφορήσω, μιας και έτυχε κάποτε πολύ παλιά (στα νιάτα μου εγώ  τότε) της είδα στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας να περπατά.....και φυσικά ως επαρχιωτοπούλα έμεινα λίγο με το στόμα ανοικτό μα δεν ήθελα να με πάρει χαμπάρι και σε δευτερόλεπτα άλλαξα ύφος και χαμογέλασα λες και είδα ένα οικείο πρόσωπο.

Η απάντηση ήταν το πιο γλυκό, αλλά από άγνωστο πρόσωπο, χαμόγελο.
Προσιτή και ανθρώπινη!

Τέλος πάντων....πάμε στο θέμα μας.....

Θα βρίσκονταν στην πόλη του Ηρακλείου για τρεις ημέρες και σκέφτηκα να πάμε την τρίτη, την τελευταία, μιας και ίσως δεν είχε πολύ κόσμο.

 Σας πληροφορώ ότι δεν έπεφτε καρφίτσα! Στο θεατράκι του Ηρακλείου γινόταν πανικός.

Το στόρυ της παράστασης αφορούσε στο βασιλιά της μέρας, γεμάτος με καλοσύνη και αγάπη και στη βασίλισσα της νύχτας γεμάτη κακία και ψέμματα που ξεκινούν τον έρωτά τους που όμως δεν κρατάει για πολύ. Χωρίζουν και η βασίλισσα της νύχτας αποκτά ένα κοριτσάκι, την Παμίνα.

Εκτυλίσσεται λοιπόν γύρω από το βασιλιά, τη βασίλισσα και την κόρη τους μια ιστορία με πολλά μηνύματα που μας χάρισαν και στιγμές γέλιου. Φυσικά υπάρχει και βασιλόπουλο με βοηθούς με απίστευτο χιούμορ! Δεν θα σας πω άλλα...

Θα σας πω μόνο ότι όπως σε όόλα τα παραμύθια...στο τέλος κυριαρχεί το καλό και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Τα σκηνικά καταπληκτικά, φωτισμός, κοστούμια, ηθοποιοί, ποιότητα...τι να πω...όλα ήταν πράγματι τέλεια και πολύ όμορφα οργανωμένα.

Μια παιδική παράσταση αλλά και για μεγάλα παιδιά που θα ήθελαν να ξαναγίνουν τα παιδιά που είχαν κάποτε μεγαλύτερη καρδιά και χωρούσε περισσότερα.

Μια όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ που έγινε μουσικό παραμύθι, με περίσσεια τέχνη φτιαγμένα όλα, κι ό,τι είχαν στο μυαλό τους οι σκηνοθέτες είχε γίνει πραγματικότητα...είχε πάρει ζωή, και εκεί παίρνεις θάρρος και λες ότι όλα μπορεί να συμβούν.

Η θεατρική αυτή παράσταση, απ' ότι είδα στο πρόγραμμά τους, θα παρουσιαστεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, οπότε αν έρθει στην πόλη σας ή κάπου εκεί κοντά σας προτείνω να πάτε!

Σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Εις το επανιδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: