Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ανεμόμυλος ο ηλιακός (με βίντεο)

Το 'πα και σε ανάρτηση στο φατσοβιβλίο τις προάλλες, στη σελίδα του blog, καλέ 😉 Α Μπέμπα Blog.

Για άλλο λόγο πάω στο κέντρο της πόλης και άλλο πράγμα καταλήγω να κάνω....συνήθως αγοράζω.

Και συγκεκριμένα σχεδόν πάντα για την Ηρώ.

Μεγαλώνει, αναπτύσσεται, όπως τα περισσότερα παιδιά, γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ρουχαπαπούτσιακάλτσεςφανελακιαεσώρουχαπαιχνίδιαβιβλία.....ουφφφφ......

Τις προάλλες όμως κάνοντας εξερεύνηση στην κεντρική αγορά (να ξέρετε όποιοι δεν είστε από εδώ, είναι η οδός 1866....ιστορική χρονολογία...Κρητική Επανάσταση) για κάτι που έψαχνα, ψάρωσα όταν είδα ψάρια σε ένα κασόνι, αλλά το κατάστημα δεν ήταν ψαράδικο...εκεί δεν έχει τέτοια....😲

Αλήθεια σας το λέω.....είναι εκείνη η στιγμή, το δέκατο του δεπτερολέπτου, που κάνει παιχνίδια το μυαλό και δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις είναι αλήθεια ή ψέμματα.

Την πρώτη φορά δεν σταμάτησα....προχώρησα παρακάτω για αυτό που έψαχνα.....μα ξαναγύρισα διότι ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος...και όχι μια φορά αλλά ΔΥΟ.

Τη δεύτερη φορά μπήκα μέσα να ρίξω μια ματιά....λέει.....

Ο υπάλληλος απίστευτα εξυπηρετικός και γνώστης των αντικειμένων που πουλά. Μιλήσαμε για τα απίστευτα αληθοφανή ψαράκια....είναι από κάποιο υλικό που αυτή τη στιγμή δεν το θυμάμαι (αν πάτε να τον ρωτήσετε θα σας πει) το οποίο είναι ακίνδυνο για μικρά παιδιά όπως επίσης και τα χρώματα που έχει χρησιμοποιήσει ο καλλιτέχνης.

Τέλος πάντων, η ποικιλία απίστευτα μεγάλη...κοίταζα, κοίταζα και τελειωμό δεν είχα....αααα....το κατάστημα είναι το Woodpecker 😏

Τι να σας πρώτο πω....αυτοκινητάκια σιδερένια περασμένων δεκαετιών (vintage τα λένε), ξύλινα παιχνίδια και μάλιστα της ίδιας σειράς με το tangram (αν δεν το γνωρίζετε το συγκεκριμένο παιχνίδι δείτε παλαιότερη ανάρτηση με τίτλο Σκάκι ή κάτι άλλο;), διακοσμητικά, ξύλινα παπιγιόν 😊, μανικετόκουμπα, στυλό και μολύβια και χίλια δυο άλλα!

Μπούρου μπούρου μπούρου συζητούσαμε με τον υπάλληλο και κοιτούσαμε όλα τα παιχνίδια και έτοιμοι, που λέει ο λόγος, ήμασταν να ανοίξουμε ένα και να αρχίζουμε να παίζουμε....όπως τα μικρά παιδιά.....εδώ και ΤΩΡΑ!

Εν τέλει, εκεί που χάζευα το μάτι μου κόλλησε σε έναν 3D ανεμόμυλο που λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια....προκλητικό...σκέφτηκα....ενδιαφέρον...το τσάκωσα και πήγα στο ταμείο.

Το μεσημέρι που επιστρέψαμε με την Ηρώ σπίτι, της το έδειξα.....δεν κρατιόταν....το φτιάξαμε αμέσως και τραβήξαμε φωτογραφίες και βίντεο να σας το δείξουμε.....

Με κέρδισε η ευγένεια, η εξυπηρετικότητα, οι γνώσεις του υπαλλήλου και η πρωτοτυπία του καταστήματος.

Ευχαριστούμε Woodpecker (άσχετο ίσως αλλά έβλεπα και την παιδική σειρά όταν ήμουν μικρή κι εγώ)!

Εις το επανιδείν!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: