Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τούρτα Πραλίνα με διακοσμητικά ζαχαρόπαστας Rabbids

Και έφτασαν (επιτέλους;;) τα 6α γενέθλιά της!

Κάθε χρόνο της φτιάχνω μια τούρτα. Άλλες φορές μια διακοσμητική με τους ήρωες που επιλέγει (όλα φτιαγμένα από ζαχαρόπαστα) μαζί με μια βρώσιμη, και άλλες μια απλούστερη βρώσιμη με ήρωες κινουμένων σχεδίων (αλοίμονο!!!).


Φέτος, από τις αρχές του Φεβρουαρίου είχε φαγωθεί να της φτιάξω τούρτα με τα rabbids!!! Δεν τα συμπαθούσα, μιας και δεν μιλούσαν και δεν έβρισκα γενικά κάτι ενδιαφέρον σε αυτά τα κινούμενα σχέδια. Σε εκείνη όμως αρέσουν μιας και μοιάζουν στο σκανδαλιάρικο κομμάτι ;)

Έρχονταν μέρες που δεν περνούσε στιγμή να με ρωτήσει πότε θα της ετοιμάσω την τούρτα, πόσα rabbids θα φτιάξω, με παρότρυνε να ψάχνουμε στο internet για δείγματα τουρτών. Και έτσι περνούσε ο καιρός και γώ αγχωνόμουν για το τι τούρτα επιτέλους θα φτιάξω έτσι ώστε να την ευχαριστηθεί αλλά να μην μου πάρει και πολύ χρόνο μιας και είναι ιδιαίτερα περιορισμένος πλέον.

Το σίγουρο ήταν ότι θα έφτιαχνα με χαρά την τούρτα που είχα κάνει πέρυσι. Εκείνη, με την πραλίνα από τον γνωστό Άκη Πετρετζίκη :) Και για να μην ψάχνετε, θα τη βρείτε εδώ.

Όμως είχα αμφιβολίες για το αν θα μπορούσαν να σταθούν τα διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα μιας και είναι λίγο βαριά.

Το είδα από τη μια πλευρά, από την άλλη, το σκέφτηκα ξανά και ξανά και τελικά είπα να το δοκιμάσω και ότι γίνει.

Την τούρτα την έφτιαξα μια εβδομάδα πριν και την έβαλα στην κατάψυξη όπως άλλωστε έτσι έγραφε και η συνταγή. Έπειτα έβαλα μπρος και έφτιαξα σε πολύ λίγη ώρα (δεν το περίμενα αφού είχα πάνω από ένα χρόνο να πιάσω ζαχαρόπαστα στα χέρια μου....) τα τρία rabbids, μικρά για να σταθούν. Χρησιμοποίησα πάστα μοντελισμού έτσι ώστε να στεγνώσουν γρήγορα και να σταθούν στην τούρτα χωρίς τον φόβο να διαλυθούν.

Μια μέρα πριν το πάρτυ ετοίμασα το γλάσσο όπως ακριβώς αναφέρει η συνταγή. Έβγαλα την τούρτα από την κατάψυξη, έριξα το γλάσσο και κατευθείαν στην συντήρηση! Περιμετρικά είπα να βάλω και μερικά kit kat σοκολατένια γκοφρετάκια για να μην είναι τόσο "άδεια". Τα "κόλλησα" και αυτά.

Φυσικά, δεν της είχα πει την ιδέα με τα kit kats οπότε μόλις τα είδε ενθουσιάστηκε και οι σκέψεις της ήταν:

"Καλά, αυτό είναι απίθανη ιδέα!!! Πως την σκέφτηκες;;;; Είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου (άλλες φορές μου έχει αναφέρει και το αντίθετο...δεν κάνω όλα τα χατήρια κλπ κλπ κλπ). Και να σε ρωτήσω και κάτι άλλο: Πως οι μαμάδες καταφέρνουν και κάνουν τόοοοσα πολλά και ωραία πράγματα;;;;"

Απλά χαμογέλασα και της έσκασα ένα μεγάλο μεγάλο φιλί στο μάγουλο!!!!

Χρόνια σου πολλά καρδιά μου! Να είσαι γερή και δυνατή στη ζωή σου! Να ζεις την κάθε στιγμή, θετική ή αρνητική και να "ρουφήξεις" τη ζωή όπως ακριβώς της αξίζει!

Σ' αγαπώ πολύ!





2 σχόλια:

  1. Χρόνια της πολλά & καλά! Να τη χαίρεσαι & να την απολαμβάνεις πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Χριστίνα! Να χαίρεστε κι εσείς το Σοφάκι σας :)

      Διαγραφή

Σχόλια: