Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Tutorpool

Tutorpool ονομάζεται το δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την παιδεία.
Μου συστήθηκε προ ημερών ψάχνοντας για εθελοντική εργασία. Δεν πιστεύω ότι ΜΟΝΟ λόγο της κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικής κατάστασης της χώρας μας  είναι ένα δίκτυο που αξίζει να γίνουμε εθελοντές. Αντιθέτως, αν γυρίσουμε μερικά χρονάκια πίσω θα δούμε ότι όλοι παραπονιόμασταν για την ακριβή παρα-παιδεία, για το χρόνο που δεν έχουν μερικοί γονείς να ασχοληθούν με τα μαθήματα των παιδιών τους, για το πόση απόσταση έχει πάρει ο καθένας μας από τον άλλον κλπ κλπ κλπ. Τουλάχιστον, προσωπικά, πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο έχουμε να πάρουμε περισσότερη ψυχική ικανοποίση παρά χρηματική. Η ψυχική μένει για πάντα.
Όπως αναφέρει και το ίδιο το δίκτυο "...Οι πρώην μαθητές μεταδίδουν την γνώση στους σημερινούς. Οι γονείς στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους και δημιουργούν. Όλοι μαζί διδασκόμαστε την αλληλεγγύη στην πράξη. Ο καθένας με τις δυνάμεις του και πολυεπίπεδα, επιχειρούμε να πετύχουμε αυτό που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει ή δεν έχει σκοπό να προσφέρει· τις ίσες ευκαιρίες για κάθε μαθητή, όσο αυτό είναι δυνατό εντός του παρόντος εκπαιδευτικού συστήματος. Ξεκινάμε δυνατά και δε θα το βάλουμε κάτω με τίποτα. Κανένας μαθητής χωρίς βοήθεια."
Πληροφορίες για το δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την παιδεία θα βρείτε στο facebook και στην ιστοσελίδα τους #tutorpool.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: