Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Μπισκότα με κανέλα και επικάλυψη σοκολάτας

Δεν μπορούσα να μην φτιάξω το κατιτίς μου...τόόόσο καιρό σας έχω αφήσει χωρίς κανένα γλυκάκι!! :) Κρίμα είναι....Και σε μένα έλειψαν, να σας πω την αλήθεια.
Αυτά τα μπισκότα τα έφτιαξα για τα γεννέθλια του ανηψιού μου...και να η συνταγή!!

ΥΛΙΚΑ
(25 κομμάτια)

120gr βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να έχει μαλακώσει
80gr ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας νερό
240gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του μικρού κουταλιού)

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
140 gr κουβερτούρα (55% κακάο)
70gr κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με την άχνη. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, για να μην κολλάει στον πλάστη, σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβουμε μπισκότα με ένα κουπάτ διαμέτρου 6 εκ. ή με ένα αναποδογυρισμένο φλυτζανάκι. Μεταφέρουμε τα μπισκότα μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, έως ότου ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, για περίπου μια ώρα.

Για την επικάλυψη: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και προτού πάρει βράση, περιχύνουμε την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει αυτή και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει το μείγμα και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα και με κυκλικές κινήσεις την απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Αφήνουμε την επικάλυψη να στεγνώσει καλά!

Η συνταγή είναι από το περιοδικό "γλυκές ιστορίες", τεύχος 18, Φεβρουάριος 2012

Είναι Zuper!!!!! Δοκιμάστε τα!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: