Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Buy Greek


Buy Greek είναι η online εκστρατεία μιας blogger που προωθεί την αγορά ελληνικών προϊόντων. Προτιμά να παραμείνει ανώνυμη αφού είναι ένας όρος της εκστρατείας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά και ποιοτικά προϊόντα σε πολλούς τομείς. Ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα φαίνεται να έχει στους Έλληνες της διασποράς που με κάθε τρόπο προτείνουν με τη σειρά τους τα ελληνικά προϊόντα και τα σημεία πώλησής τους σε χώρες εξωτερικού.
Εν τέλει, η τεχνολογία και το Internet είναι ένα πολύ δυνατό μέσο για να επιστήσεις την προσοχή στον κόσμο και τη σημασία που έχει να στηρίζονται τα ελληνικά προϊόντα (ανταγωνισμός!!!).

Σας δίνω link για ολοκληρωμένο άρθρο.
Επίσης, και στο facebook η καμπάνια για την αγορά Χριστουγεννιάτικων δώρων ;)
Τέλος, ένα πολύ διασκεδαστικό, αληθινό και αξιόλογο Blog.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το μήνυμα είναι "καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε". Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με το παραπάνω, έπεσα στα χέρια μου και είναι από την εφημερίδα "Καθημερινή" της Κυριακής, στο οικονομικό κομμάτι των ειδήσεων. Το άρθρο υπογράφει η Κα Δήμητρα Μανιφαβα. Μια μικρή περίληψη του άρθρου της:

Πριν από 28 χρόνια ζούσαμε την αλλαγή και τότε όποιος θα θυμάται έπεαιζε μια διαφημιδτική καμπάνια από την κυβέρνηση με τίτλο "Ο επιμένων ελλη-νικά". Η διαφήμιση ολοκληρωνόταν με τον ηθοποιό Νίκο Παπαναστασίου να περιμένει σε ένα γκισέ για το επίδομα ανεργίας . Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα, αν μερικοί γελούσαμε τότε. "Πολλοί είναι σήμερα οι πολίτες στην Ελλάδα που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και ένας από τους βασικούς λόγους είναι το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, ανάπτυξη που στηρίχθηκε κυρίως στην κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, αφού η παραγωγή σταδιακά εγκαταλήφθηκε".
Αν μειώσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα θα έχουμε μια μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών για το κράτος (αναλυτικά οι αριθμοί στο συγκεκριμένο άρθρο).
Σύμφωνα με το άρθρο, όμως, ένα μέρος των Ελλήνων έχει ευαισθητοποιηθεί και γυρίζει στην αγορά των ελληνικών προϊόντων και κυρίως των οσπρίων (αναφέρεται στο άρθρο ως τρόφιμο της κρίσης). Σε σούπερ μάρκετ το οποίο πουλά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και από αγροτικούς συναιτερισμούς, έχει παρουσιαστεί ήδη αύξηση πωλήσεων των συγκεκριμένω προϊόντων.
Σιγά-σιγά όλοι (ακόμη και Ομοσπονδίες εστιατόρων, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιημένου ελαιολάδου κλπ) βλέπουν ότι η στροφή προς την κατανάλωση των ελληνικών προϊόντων είναι ένας τρόπος αύξησης πωλήσεων.

Για να δούμε λοιπόν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: