Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Λαχταριστό κέικ!!!




Καλημέρα, καλημέρα!!
Σήμερα ξεκινάμε την εβδομάδα με γλυκάκι...άντε να γλυκαθούμε λίγο....μ' αυτά και μ' αυτά που γίνονται γύρω μας, μέσα μας και έξω μας!!
Την ημέρα που έφτιαχνα αυτό το κεϊκάκι, ευτυχώς, η Ηρώ κοιμόταν!! Περριτό να πω ότι έχει γίνει η Ντόρα η εξερευνήτρια!!! Τέλος πάντων...άλλη φορά τα λέμε αυτά!!!

Λοιπόν, η συνταγή είναι και πάλι του Στέλιου Παρλιάρου (έρωτας??? :)). Τα υλικά είναι 180gr βούτυρο, 230 gr ζάχαρη, 3 αυγά, 280gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. του γλυκού baking powder, 180 gr πλήρες γάλα φρέσκο + 1 1/2 κουτ. σούπας επιπλέον, χλιαρό, 30 gr κακάο.


Χτυπάμε τρο βούτυρο με τη ζάχαρη. (Τι μίξερ δούλευε και γω είχα κλείσει τα μάτια μου και τα αυτιά μου...λες να ξυπνήσει η Ηρώ??). Προσθέτουμε τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανανατεύουμε με μια σπάτουλα (αθόρυβο αυτό!!).

Προσθέτουμε το γάλα (180gr). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο με τη 1 1.2 κουταλιά χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 25x11 εκ. Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές από τα δύο μείγματα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε το κέϊκ, το αφήνουμε 5 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε!!!
Και το αποτέλεσμα!!!

(Η Ηρώ ξύπνησεεεε!!! :))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: