Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκοτένια μπαστουνάκια του Αϊ Βασίλη


Έρχονται Χριστούγεννα και αδύνατον να μην κάνω κάτι ιδιαίτερο.

Πρώτη φορά φέτος δοκίμασα να φτιάξω αυτά τα υπέροχα και πεντανόστιμα μπισκοτένια μπαστουνάκια! Πανέμορφα και για δωράκι αλλά και για στόλισμα...(αν δεν φαγωθούν αμέσως!!).

Η συνταγή είναι πολύ πολύ εύκολη και γρήγορη.

Υλικά:

600gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250gr βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
150gr ζάχαρη άχνη
3 αυγά
70gr φρέσκο γάλα πλήρες
15gr baking powder
κόκκινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε (με το χέρι είτε με το μίξερ). Καλύπτουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα, τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και ρίχνουμε στο ένα κομμάτι ζύμης μερικές σταγόνες από το ένα χρώμα. Το ζυμώνουμε καλά να γίνει ομοιογενές. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αρκετές ακόμη σταγόνες από το χρώμα. Στο άλλο κομμάτι ζύμης προσθέτουμε το άλλο χρώμα και το τρίτο το αφήνουμε ως έχει.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα. Κόβουμε μικρά κομμάτια από κάθε ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα φιτίλια ίσου μήκους και φάρδους. (προσοχή...η ζύμη είναι αρκετά μαλακή!). Τοποθετούμε ανά δύο τα φιτίλια και τα στριφογυρίζουμε φτιάχνοντας δίχρωμα μπαστούνια. Γυρνάμε λίγο τη μια άκρη για να καμπυλώσει το σχήμα του μπαστουνιού. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ξεκολλούν εύκολα από τη λαδόκολλα.

Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος Δεκέμβριος 2011 Ιανουάριος 2012.

Τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: