Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τα παιδία παίζει...αλλά που;;;

Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχω σταματήσει να πηγαίνω με την Ηρώ σε παιδότοπους. Πες ο λιγοστός χρόνος, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, όλοι οι παιδότοποι μας φαίνονταν οι ίδιο πάνω κάτω  κλπ κλπ κλπ.

Προτιμούσαμε να πηγαίνουμε βόλτα, όταν φυσικά το επέτρεπε ο καιρός, κατά την παραλία, είτε με ποδήλατο, είτε με πατίνι, είτε με μπάλα, και πάντα θα βρίσκαμε παρέα!!!

Ώσπου τις προάλλες έμαθα από φίλες μαμάδες για έναν νέο χώρο διασκέδασης των παιδιών. Οκ! Σκέφτηκα. Άλλος ένας παιδότοπος. Όμως έκανα λάθος.

Ψάχνοντας την επωνυμία του παιδότοπου βρήκα αυτό που πραγματικά δεν περίμενα για τα δεδομένα του τόπου μου (να πω την πικρή μου αλήθεια!!!).

Το όνομα αρκετά ελκυστικό: Μινιατούρες kids play Cafe!!!

Κατ' αρχήν είναι ένας πολύ νέος χώρος, οπότε μπαίνοντας μέσα μύριζε ακόμη το ξύλο!!!

Βρήκαμε μέρος και καθίσαμε. Σχεδόν γεμάτο χωρίς πολύ θόρυβο. Ετοιμάσαμε τα παιδιά για να μπουν να παίξουν....ξέρετε...παπουτσάκια....καλτσάκια.....μας πλησιάζει ο σερβιτόρος και μας λέει....όόόχιιι δεν χρειάζεται να βγάλουν τα παπούτσια τους....Σοκ πρώτο....δλδ;;; Απλά....μπαίνουν και παίζουν!!!

Ω! Τι έκλπηξη!!! Όλα τα παιχνίδια σχεδόν ήταν ξύλινα!!! Και πολλά πολλά LEGO!! Ω! ναι!!! Τα παιδιά λοιπόν θα έπαιζαν σε διαφορετικό μοτίβο σε τούτο τον παιδότοπο, με τις αρμόδιες παιδαγωγούς που βρίσκονταν στον χώρο.

Αφού κοιτάξαμε καλά καλά γύρω μας τον χώρο, είπαμε να παραγγείλουμε καφέ για εμάς και χυμό για τα μικρά! Ο χυμός εκτός από τον φυσικό ήταν από τοπικούς παραγωγούς!! Ο καφές πολύ καλός και συνοδευόταν από σαν σπιτικό κέικ και μπισκοτάκια!! Μας ενημέρωσαν και για την κάρτα επιβράβευσης, όπου στις πέντε επισκέψεις (ανάλογα και με τον αριθμό των παιδιών) έχεις δώρο μια!

Σας έχω όμως κι άλλα :) Αφού ήταν γιορτινή η χθεσινή μέρα, είπα να φάμε και το κάτι παραπάνω!! Διαβάζοντας τον κατάλογο, είδα ότι όλα τα υλικά είναι προσεγμένα και ιδιαίτερα ποιοτικά και την επιμέλεια έχει ειδικός διατροφολόγος!

Αρχικά επιλέξαμε ένα γλυκάκι...το cheesecake!! Πεντανόστιμο έχω να πω....σαν στο σπίτι σου :)

Η δεύτερη επιλογή μας ήταν μια πίτσα μαργαρίτα, με ζυμάρι ολικής αλέσεως και φρέσκια ντοματούλα!!! Τα παιδιά πραγματικά έγλειφαν τα δάχτυλά τους! Τότε χρειάστηκε να πάμε και τουαλέτα....ξεχωριστές τουαλέτες για τους μικρούς και ξεχωριστές για τους μεγάλους...για τον καθένα στα μέτρα του (με εννοείτε ελπίζω!!). Και πως θα πείσεις το παιδάκι σου ότι πρέπει να πλύνει τα χεράκια;;; Μα την την βρύση Πινόκιο (λόγω και την ημέρας επίκαιρο!).

Όσο για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες, το βρίσκω πολύ ψαγμένο. Λοιπόν, υπάρχει ένας χώρος που λέγεται δεντρόσπιτο, όπου εκεί τα παιδιά κάνουν κατασκευές, Άλλος χώρος για συζητήσεις γονέων με ειδικούς, για καίρια θέματα των "μινιατούρων" μας. Έχει και δωμάτιο θηλασμού, μην ξεχνιόμαστε :)

Συνεργάζονται με την Κυρία Σιντορέ όπου βοηθάει τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού να αγαπήσουν την μάθηση!

Επίσης, με την ίδια, ετοιμάζουν μια μικρή παράσταση την Κυριακή 9/4/2017 στις 18:00 στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο με ελεύθερη είσοδο. Άρα έχουμε και κάποιου τύπου θεατρικό παιχνίδι, θα έλεγα :)

Άλλο που ετοιμάζουν, είναι κάτι που δεν μας λεν αλλά έχει να κάνει με τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ Δετοράκης.

Πολλά πολλά πολλά δρώμενα και εκδηλώσεις γίνονται καθημερινά που καλύτερα να ρίχνετε πότε πότε καμιά ματιά στην σελίδα τους στο Facebook!!!

Και φυσικά, οργανώνουν και παιδικά πάρτυ...αλοίμονο :)

Προσωπικά, αλλά και η Ηρώ, το βρήκαμε πολύ πολύ πολύ καλό!!!

Ενθουσιάστηκα και σίγουρα θα ξαναπάμε ;)

Υ.Γ. 1 Ξέχασα να σας πω ότι έχει και εξωτερικό χώρο με τραπεζάκια :)
Υ.Γ.2 Το προσωπικό πολύ ευγενικό και γρήγορη εξυπηρέτηση :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: