Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Παρακολουθήστε το ταξίδι του Αϊ Βασίλη



Ο χοντρούλης αυτός παππούς κάθε χρόνο πετάει σε όλον τον κόσμο για να μοιράσει τα δώρα του. Για άλλη μια χρονιά το ταξίδι του θα μεταδίδεται μέσω διαδικτύου. Από τις 23:00 της παραμονής των Χριστουγέννων θα μπορείτε να βλέπεται ανά πάσα στιγμή μέσω του GoogleEarth που βρίσκεται ο Αϊ Βασίλης!

Το πρόγραμμα οργανώνεται από την στρατιωτική υπηρεσία NORAD της Αμερικής. Όλα ξεκίνησαν το 1955 όταν ένα κοριτσάκι τηλεφώνησε στη NORAD για να μιλήσει στον Αϊ Βασίλη. Για να την στεναχωρέσει ο υπάλληλος της είπε ότι θα κοιτάξει μέσω ραντάρ για να δει που βρίσκεται το έλκηθρό του. Ζήτησε και από τους άλλους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο σε περίπτωση που βρεθούν στην ίδια θέση. Έτσι, σήμερα πάνω από 1200 εθελοντές εργάζονται για ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.facebook.com/noradsanta, http://twitter.com/noradsanta και http://www.noradsanta.org/en/index.html υπάρχει αντίστροφη μέτρηση έως την παραμονή και το ξεκίνημα του ταξιδιού του Αϊ Βασίλη! Μέσα στο τελευταίο site θα βρείτε και ένα άλλο link http://www.noradsanta.org/en/countdown.html όπου τα παιδιά μπορούν να "βρεθούν" στο Βόρειο Πόλο και να βλέπουν τις προετοιμασίες των δώρων παίζοντας παιχνίδια!

Καλή διασκέδαση και μην ξεχάσετε να κατεβάσετε το GoogleEarth

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια: