Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ωρα για μάθημα!!

Ο θρυλικός Μινώταυρος
Η Ηρώ πηγαίνει τώρα πια Νηπιαγωγείο. Όπως σε όλα σχεδόν τα Νηπιαγωγεία, κάνουν εργασίες ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Εργασίες με ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευές, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, χορούς κ.α.

Τις προάλλες ήρθε σπίτι και μου ανακοίνωσε ότι ετοιμάζουν εργασία για τον Μινωικό Πολιτισμό.

Ενθουσιάστηκα πολύ και έτσι βαλθήκαμε να ψάχνουμε σε παλιά και νέα βιβλία, σε φωτογραφίες αλλά και στο internet για διάφορες πληροφορίες. 

Εκτός των άλλων όμως, πήγαμε και με το Νηπιαγωγείο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και θαυμάσαμε από κοντά όλα αυτά που είχαμε διαβάσει και δει σε φωτογραφίες.

Το Μινωικό Ανάκτορο

Το πανέμορφο ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα, τις φανταχτερές τοιχογραφίες που κοσμούσαν τους τοίχους και τα δάπεδα, τα λαμπερά και έντονα φυσικά χρώματα που χρησιμοποιούσαν για βαφή. Τα ακριβά χρυσοποίκιλτα κοσμήματα και τα αγάλματα. 

Ο πρίγκηπας με τα Κρίνα
Είχαν καταφέρει να τιθασεύσουν και τη φύση και έμαθαν να παράγουν λάδι και κρασί.

Ήταν ένας ειρηνικός λαός και έγιναν σπουδαίοι θαλασσοπόροι και έμαθαν γρήγορα την τέχνη της κατασκευής πλοίων και ήταν από τους πρώτους πολιτισμούς που βάσισε την ανάπτυξή του στον εμπορικό στόλο.









Και επειδή(ς) μάθημα χωρίς διασκέδαση και παιχνίδι δεν γίνεται, τα παιδιά με τη βοήθεια της δασκάλας τους αλλά και των υπέροχων ανθρώπων του Μουσείου, έφτιαξαν έναν λαβύρινθο όπου εκεί αναβίωσαν την ιστορία του Θησέα με την Αριάδνη και τον Μινώταυρο!
Ο Μινώταυρος!!!

Αν ποτέ βρεθείτε στο κέντρο της πόλης είτε ως επισκέπτης είτε ως κάτοικος, μην παραμελήσετε να επισκεφθείτε το Μουσείο μαζί με τα παιδιά σας! 

Σίγουρα θα περάσετε φανταστικά!