Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Δώσε κλώθο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει...


Κάθε Σάββατο στις 11.30 το πρωί, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Δοκιμάκης (Καντανολέων 4, Πεζόδρομος), η Ιωάννα Κρόγγου θα μας αφηγείται παραμύθια για τα παιδιά..

Για τις μαμάδες θα υπάρχει καφές και τσάι. Η είσοδος είναι ελεύθερη!!!

"Κι’ α’ σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές είναι γιατί τ’ ακούς γλυκότερα"
Γιώργος Σεφέρης 

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μαμά, μπαμπά, ελάτε να παίξουμε...

Ναι..το ομολογώ. Την αρχή δυσκολεύτηκα λιγάκι και δεν ήξερα πως να παίξω με το παιδί μου. Δεν ήξερα τι την ευχαριστούσε, αν μάθαινε, πως κλπ κλπ κλπ....Ο καιρός περνούσε και αφού αισίως πλησιάζουμε το ένα έτος, τώρα πια καταλαβαίνω (να με πω αγχώδη...) ότι ήθελε τον χρόνο του και αυτό για να συμβεί. Βιάζομαι....Εμαθα ότι η κάθε ηλικία, και ιδιαίτερα πριν το έτος που αλλάζουν απίστευτα γρήγορα τα μωρά, έχει τα δικά της παιχνίδια. Το καλοκαίρι φοβόμουν ότι δεν είμαι καλή μαμά, ότι δεν γνωρίζω πως να δεθώ συναισθηματικά με το παιδί μου. Πλέον...αποδεικνύεται ότι όόόόλη αυτή η δουλειά που έκανα απέδωσε καρπούς!!! Κάναμε και κάνουμε απίστευτα απλά πράγματα που όμως την ευχαριστούν. Τρελαίνεται να βλέπει πουλιά να πετούν (και γενικά έντομα...άσε που θέλει να τα πιάσει!!), να ξαπλώνουμε στο χαλί και να την αφήνω να με πειράζει (σειρά μου να ξεκουραστώ κοριτσάκι :)), να κάνουμε το μπάνιο χάλια με τα νερά και να παίζουμε με σαπουνόφουσκες, να βγάζουμε από τα ντουλάπια τα μπωλ και να ανακαλύπτουμε τα μεγέθη όταν το ένα είναι μέσα στο άλλο, να τρέχουμε (τώρα πια) γύρω από το τραπέζι και να κρυβόμαστε, και αν με αφήσετε δεν θα έχω τελειωμό!!! Δείτε και εδώ....


Και τώρα τι τρώμε;;;

Ήδη μεσημέρι και ανακαλύπτουμε ότι το φαγητό δεν μας φτάνει! Λίγα ρεβύθια αλεσμένα με μοσχάρι.....Τώρα τι κάνουμε;;; "Μαμά σκέψου γρήγορα...πεινάω...μαμ μαμ μαμ...". Εντάξει...εντάξει...βουρ βουρ...το μυαλό να δουλέψει γρήγορα.......Πατάτα με καρότο στην κατσαρόλα...βράζουν και προστίθενται στα αλεσμένα ρεβύθια!! Ουφ.... :)

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μαμά βαρέθηκα να τρώω όλο τα ίδια!!

Όχι....δεν μιλάει ακόμη η Ηρώ (12 μηνών σχεδόν!!! έλεος!!). Μάλλον, η μαμά της ήθελε να της δώσει την ευκαιρία να μάθει ο ουρανίσκος της και σε άλλες γεύσεις. Καθίσαμε, λοιπόν (τρόπος του λέγειν...δεν μένει σταθερή ούτε δέκατο του δεπτερολέπτου..) μπροστά στην οθόνη και ψάχναμε στα διάφορα ψαχτήρια. Αχα...το δικό μας ενδιαφέρον έπεσε στην ιστοσελίδα BabyBaby. Βρήκαμε πολλές νέες ιδέες για γεύματα και όχι μόνο.Δείτε τις προτάσεις τους για τις πρώτες γεύσεις (από τον 6ο μήνα και μετά), για 12 μηνών, ιδέες για πρωϊνό (από τον 6ο μήνα) κα.
Εμείς δοκιμάσαμε κάποιες απ' αυτές, όπως τα ξερά δαμάσκηνα με μπανάνα, το κουάκερ με φρούτα, μοσχάρι με μπρόκολο κα.
"Μαμ μαμ μαμ".....

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό Φροντιστήριο


Η Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζει μια νέα δράση που αφορά στους μαθητές, με στόχο να βοηθήσει τις οικογένεις που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και φροντιστηριακών μαθημάτων Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης. Η δράση αυτή θα ξεκινήσει από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και αργότερα θα επεκταθεί σε ολόκληρη την περιφέρεια. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν φορείς Α' βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Π.Ε.Ηρακλείου, η Μαθηματική Εταιρεία, η τοπική συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, η Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης "Πλάτων - Αφροδίτη Δερμιτζάκη" και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου. Προς το παρόν έχουν διατεθεί 80 θέσεις για την εκμάθηση ξένων γλωσσών από τα ίδια τα φροντιστήρια. Επίσης, για τη στέγαση του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου" ο Δήμος Ηρακλείου θα διαθέσει δύο κτηριακά συγκροτήματα, ανατολικά και δυτικά του δήμου. Φυσικά, για την ένταξη στο "Κοινωνικό Φροντιστήριο" πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια, όπως η εντοπιότητα, το εισόδημα, ο αριθμός προστατευόμενων μελών και προβλήματα υγείας.
Για να δούμε...:)