Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Tutorpool

Tutorpool ονομάζεται το δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την παιδεία.
Μου συστήθηκε προ ημερών ψάχνοντας για εθελοντική εργασία. Δεν πιστεύω ότι ΜΟΝΟ λόγο της κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικής κατάστασης της χώρας μας  είναι ένα δίκτυο που αξίζει να γίνουμε εθελοντές. Αντιθέτως, αν γυρίσουμε μερικά χρονάκια πίσω θα δούμε ότι όλοι παραπονιόμασταν για την ακριβή παρα-παιδεία, για το χρόνο που δεν έχουν μερικοί γονείς να ασχοληθούν με τα μαθήματα των παιδιών τους, για το πόση απόσταση έχει πάρει ο καθένας μας από τον άλλον κλπ κλπ κλπ. Τουλάχιστον, προσωπικά, πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο έχουμε να πάρουμε περισσότερη ψυχική ικανοποίση παρά χρηματική. Η ψυχική μένει για πάντα.
Όπως αναφέρει και το ίδιο το δίκτυο "...Οι πρώην μαθητές μεταδίδουν την γνώση στους σημερινούς. Οι γονείς στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους και δημιουργούν. Όλοι μαζί διδασκόμαστε την αλληλεγγύη στην πράξη. Ο καθένας με τις δυνάμεις του και πολυεπίπεδα, επιχειρούμε να πετύχουμε αυτό που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει ή δεν έχει σκοπό να προσφέρει· τις ίσες ευκαιρίες για κάθε μαθητή, όσο αυτό είναι δυνατό εντός του παρόντος εκπαιδευτικού συστήματος. Ξεκινάμε δυνατά και δε θα το βάλουμε κάτω με τίποτα. Κανένας μαθητής χωρίς βοήθεια."
Πληροφορίες για το δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την παιδεία θα βρείτε στο facebook και στην ιστοσελίδα τους #tutorpool.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δυσλεξία at home


Δυσλεξία at Home ονομάζει η ειδική παιδαγωγός Δυσλεξίας και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, Άσπα Μητρακάκη το blog της.  Με τρία διαφορετικά προγράμματα για παιδιά από 1 έτους έως και 12 ετών αλλά και εφήβους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, συμβουλευτική για γονείς σε όλη την Αθήνα η οποία γίνεται στον χώρο της οικογένειας και τέλος προσχολική προετοιμασία/ενίσχυση at home για παιδιά από 1 έτους έως και 6 ετών αλλά και για παιδιά που έχουν δείξει πρώιμα σημάδια για πιθανές μαθησιακές δυσκολίες. Ένα πολύ καλά οργανωμένο και σοβαρό blog φτιαγμένο με κέφι για την αντιμετώπιση της Δυσλεξίας στο σπίτι σας. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στέλνοντας e-mail  ή μέσω facebook.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κάνε ένα παιδί να γελάσει...παίζοντας!!!

 
 
Η ομάδα του facebook  Ας μην μείνουμε στα λόγια ξεκινάει μια νέα δράση που έχει ως σκοπό να μοιραστούν παιχνίδια σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές της Ελλάδας και στους ξενώνες που φιλοξενούνται τις ημέρες του Πάσχα.

 
Μας προσκαλούν όλους να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή:
 
"...Τα παιχνίδια θα αποσταλούν στην διεύθυνση ''Βάσω Αλεβίζου,Κάνε ένα παιδί να γελάσει, PR 12402, Χαιδάρι Αττικής'' . Λίγο πριν το Πάσχα η ομάδα θα βρίσκεται μαζί με τα παιχνίδια που θα μας στείλετε σε ένα από τα πάρκα της ΑΘήνας από όπου θα μπορείτε να περάσετε όλοι, να γνωριστούμε και να μας βοηθήσετε στο αμπαλάρισμα των δώρων.
Παρόλο που είναι δύσκολη περίοδος για όλους μας, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι με την βοήθειά σας θα καταφέρουμε να συλλέξουμε το υλικό που χρειαζόμαστε για να συμβάλλουμε στο να παραμένουν τα παιδιά χαμογελαστά και να υποστηρίξουμε την δύναμή τους".
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε εδώ

Το γέλιο ενός παιδιού έχει ανεκτίμητη αξία.