Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Panettone!!


Το Panettone είναι το Χριστουγεννιάτικο γλυκό του Μιλάνου, καθώς και ένα από τα σύμβολα της πόλης.
Αποτελεί κατά πολλούς την ιταλική εκδοχή της βασιλόπιτας, είθισται πάντως να παρασκευάζεται όλο το Δεκέμβριο με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Μου πήρε μια ολόκληρη μέρα για να το φτιάξω και μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου για να βρω την ειδική φόρμα για Panettone!!
Στο ύψος δεν μου βγήκε όπως θα ήθελα λόγω του ότι έβαλα λίγη ζύμη στη φόρμα από φόβο μήπως φουσκώσει πάρα πολύ. Απ' ότι κατάλαβα όσο πιο πολύ το ζυμώνεις τόσο πιο πολύ φουσκώνει. Δηλαδή, αν το έψηνα σήμερα θα γινόταν πιο φουσκωτό!

Υλικά

1 αυγό ολόκληρο
4 κρόκους
180gr βούτυρο
70gr σταφίδες
180gr ζάχαρη
850gr αλεύρι
100gr μαγιά
50gr φρούτα γλασαρισμένα (φρουί γλασέ)

Εκτέλεση

Διαλύουμε σε λίγο νερό τη μαγιά με 100gr αλεύρι. Φτιάχνουμε ένα ψωμάκι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες. Έπειτα, προσθέτουμε άλλα 100gr αλεύρι και λίγο νερό και ζυμώνουμε ξανά (!!!). Αφήνουμε να φουσκώσει για 2-3 ώρες! Στο υπόλοιπο αλεύρι, αφού κάνουμε ένα πηγαδάκι στη μέση, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, αυγά, κρόκους, λιωμένο βούτυρο, και μια πρέζα αλάτι). Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Αυτή η δουλειά θέλει γερά μπράτσα!!! Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο χλιαρό γάλα.  Ρίχνουμε και τα φρουί γλασέ μαζί με τις σταφίδες και το μείγμα της μαγιάς. Συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά και η ζύμη γίνει λεία και μαλακή. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος. Την χωρίζουμε, σε 2 μέρη και τη βάζουμε σε φόρμες ψηλές ή σε μια στρογγυλή φόρμα (για βασιλόπιτα όποιος θέλει). Ξανά περιμένουμε να φουσκώσει! Πριν τη βάλουμε στο φούρνο, κάνουμε μια μαχαιριά και βάζουμε λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να γίνει το χρώμα καστανό!!! Στο δικό μου φούρνο ήταν περίπου μισή ώρα (ίσως και κάτι παραπάνω)!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας!!!

Φτιάξαμε το χριστουγεννιάτικο χωριό!! Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί....Ιδέα από τη Martha Stewart.

Τις υπέεεεροχες αυτές χριστουγεννιάτικες μπάλες από ρύζι και φακές, ιδέα από την ονειροχώρα!!

Και αυτό το κουτί από την ονειροχώρα!!! Είναι μια προσπάθεια...δεν είναι τόσο καλό!!!

Ουφ....έχουμε κι άλλα...υπομονή!! :):):)
  



Το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά!

Το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με διακόσμηση από ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχτηκε στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. Το δέντρο αυτό έγινε πράξη από την ομάδα GreenDot Κύπρου έχει ύψος 20 μέτρα. Χρειάστηκαν πάνω από 20.000 ανακυκλώσιμες συσκευασίες (πλαστικό, γυαλί κλπ). Στη συλλογή των υλικών συμμετείχαν και παιδιά από 30 σχολεία!

Δείτε το!!!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από το Δήμο Ηρακλείου



Ξεκίνησε η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από το Δήμο Ηρακλείου.
Tα προγράμματα θα περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική έκφραση, ζωγραφική-πηλό-κατασκευές, παιδικό βιβλίο-παραμύθι, περιβαντολογική ευαισθητοποίηση, επαφή με την παράδοση, επιτραπέζια, κουκλοθέατρο, κινηματογράφο, προβολή σλάιτς με διάφορα θέματα, ενασχόληση με κηπουρική – μαγειρική κ.ά

Δείτε και το Δελτίο Τύπου.

Εκδηλώσεις Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά 2011-12 του Δήμου Ηρακλείου



Καλημερούδια σας!!! :)

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου έχουν ήδη ξεκινήσει και μου εστάλη ηλεκτρονικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων! Το πρόγραμμα γενικά περιλαμβάνει συναυλίες , κρατικό μπαλέτο Μόσχας, κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου κλπ.

Σας εύχομαι καλή διασκέδαση!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

TALOS PLAZA και Φτου! και βγαίνω

Το Φτου! και βγαίνω πάει παντού!!! και στο TALOS PLAZA...

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2011 έχουν ξεκινήσει τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του στο TALOS PLAZA αυτή τη φορά (πάλι καθυστέρησα την ανάρτηση!!!).

Ευτυχώς θα συνεχίσουν να μας διασκεδάζουν...

21 Δεκεμβρίου 2011: Τα ζουμερά μπισκότα του ξωτικού 19.00-20.00 με την ομάδα Φτου!Και βγαινω..
22 Δεκεμβρίου 2011: Τα μαγικά στολίδια 19.00-20.00 με την ομάδα Φτου!και βγαινω...
23 Δεκεμβρίου 2011: Κατασκευές με πηλό 19.00-20.00 με την ομάδα Φτου!και βγαινω...

Καλά να περάσετε!!!

Οι μυστικές μπισκοτομπουκιές του Άη Βασίλη

Ο παιδκός σταθμός Play & Learn και το gourmet restaurant Brilliant προσκαλούν όλους τους μικρούς φίλους σε ένα απίθανο πάρτυ ζυμώματος!!! Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:00 θα ξεκινήσουν τα ζυμαρωζυμώματα και τα μελοζαχαρώματα!!!

Κρατήσεις και πληροφορίες στο ξενοδοχείο Lato Επιμενίδου 15 τηλ. 2810-334959 και στο http://www.lato.gr/.

Καλά ζυμαρωζυμοζαραχώματα!!!

Buy Greek


Buy Greek είναι η online εκστρατεία μιας blogger που προωθεί την αγορά ελληνικών προϊόντων. Προτιμά να παραμείνει ανώνυμη αφού είναι ένας όρος της εκστρατείας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά και ποιοτικά προϊόντα σε πολλούς τομείς. Ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα φαίνεται να έχει στους Έλληνες της διασποράς που με κάθε τρόπο προτείνουν με τη σειρά τους τα ελληνικά προϊόντα και τα σημεία πώλησής τους σε χώρες εξωτερικού.
Εν τέλει, η τεχνολογία και το Internet είναι ένα πολύ δυνατό μέσο για να επιστήσεις την προσοχή στον κόσμο και τη σημασία που έχει να στηρίζονται τα ελληνικά προϊόντα (ανταγωνισμός!!!).

Σας δίνω link για ολοκληρωμένο άρθρο.
Επίσης, και στο facebook η καμπάνια για την αγορά Χριστουγεννιάτικων δώρων ;)
Τέλος, ένα πολύ διασκεδαστικό, αληθινό και αξιόλογο Blog.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το μήνυμα είναι "καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε". Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με το παραπάνω, έπεσα στα χέρια μου και είναι από την εφημερίδα "Καθημερινή" της Κυριακής, στο οικονομικό κομμάτι των ειδήσεων. Το άρθρο υπογράφει η Κα Δήμητρα Μανιφαβα. Μια μικρή περίληψη του άρθρου της:

Πριν από 28 χρόνια ζούσαμε την αλλαγή και τότε όποιος θα θυμάται έπεαιζε μια διαφημιδτική καμπάνια από την κυβέρνηση με τίτλο "Ο επιμένων ελλη-νικά". Η διαφήμιση ολοκληρωνόταν με τον ηθοποιό Νίκο Παπαναστασίου να περιμένει σε ένα γκισέ για το επίδομα ανεργίας . Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα, αν μερικοί γελούσαμε τότε. "Πολλοί είναι σήμερα οι πολίτες στην Ελλάδα που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και ένας από τους βασικούς λόγους είναι το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, ανάπτυξη που στηρίχθηκε κυρίως στην κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, αφού η παραγωγή σταδιακά εγκαταλήφθηκε".
Αν μειώσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα θα έχουμε μια μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών για το κράτος (αναλυτικά οι αριθμοί στο συγκεκριμένο άρθρο).
Σύμφωνα με το άρθρο, όμως, ένα μέρος των Ελλήνων έχει ευαισθητοποιηθεί και γυρίζει στην αγορά των ελληνικών προϊόντων και κυρίως των οσπρίων (αναφέρεται στο άρθρο ως τρόφιμο της κρίσης). Σε σούπερ μάρκετ το οποίο πουλά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και από αγροτικούς συναιτερισμούς, έχει παρουσιαστεί ήδη αύξηση πωλήσεων των συγκεκριμένω προϊόντων.
Σιγά-σιγά όλοι (ακόμη και Ομοσπονδίες εστιατόρων, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιημένου ελαιολάδου κλπ) βλέπουν ότι η στροφή προς την κατανάλωση των ελληνικών προϊόντων είναι ένας τρόπος αύξησης πωλήσεων.

Για να δούμε λοιπόν....