Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εκεί που δεν το περιμένεις....

...μια κίνηση σου αλλάζει τον κόσμο όλο!!!

Εχθές περάσαμε μια αρκετά έντονη ημέρα η οποία τελείωσε αργά τα μεσανύχτα!  Η αίσθηση του να μην μπορείς να σηκώσεις το κορμί σου και να το σύρεις στο κρεβάτι, μας είχε καταβάλλει!

Και εκεί που ο Μορφέας μας έχει πάρει στην αγκαλιά του και μας νανουρίζει γλυκά, ένας έντονος ήχος διαπεραστικού κλάμματος σπάει την αγκαλιά του και μας αφήνει πάλι μόνους!

Όχι, σκέφτεσαι...η ημέρα αυτή δεν λέει να τελειώσει!!

Το πρωί, δεν ακούγεται καθόλου φασαρία στο σπίτι....μια παράξενη ησυχία....

Η μαμά συνεχίζει να κοιμάται...

Και εκεί που δεν το περιμένεις, ακούγεται ο ήχος του ήλιου να μπαίνει στο δωμάτιο!! Ωχ...

...και ένας "μάγος" να εμφανίζει μπροστά σου (κοιμισμένη ακόμη, με πρησμένα μάτια) έναν υπέροχο στολισμένο δίσκο με το πρωινό σου!!!

"Καλημέρα αγάπη μου!"

ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;;

Η κούραση, η έλλειψη ύπνου, φεύγουν ξαφνικά και μαγικά....και σαν ελατήριο σηκώνομαι, να αγκαλιάσω, να φιλήσω τον δικό μου μάγο!!!

Καλημέρα σας :)








Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κέικ σε ξυλάκι!! (cake pops)

Καλημέρα σας :)

Εύχομαι να είστε όλοι μα όλοι καλά!!

Πολλές μανούλες ρωτάτε πως γίνονται τα cake pops!

Πανεύκολα και γρήγορα!

Υπάρχουν, βέβαια, κάμποσες συνταγές. Με μπισκότο oreo και μερέντα ή τυρί philadelphia, με κέκ και βουτυρόκρεμα, με κέικ και μαρμελάδα κλπ κλπ κλπ . Εσείς, διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει (στον ουρανίσκο, στην ευκολία κατασκευής κλπ κλπ κλπ).

Τα cake pops της φωτογραφίας είναι φτιαγμένα από κέικ και βουτυρόκρεμα. Τα έπλασα σε μπαλίτσες και μετά του βούτηξα στη σοκολάτα.
 
 Προσέξτε μόνο πως βάζετε τα ξυλάκια (stick για cake pops) στις μπάλες!

Για να μείνει σταθερό το ξυλάκι , βουτήξτε το πρώτα στη σοκολάτα που θα το καλύψει και τοποθετήστε το πάνω στην μπάλα. Αφήστε το να παγώσει και έπειτα βουτάτε ολόκληρη την μπάλα σε λευκή, bitter, γάλακτος σοκολάτα !

 Απλό, έτσι;


Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Συννεφούλα, συννεφάκι :)

Καλημερούδια σας!!!

Ωραία Κυριακή σήμερα! Ηλιόλουστη και φωτεινή!

Εχθές, όμως, το βραδάκι έλαμψε ο ουρανός και για λίγο ξαναβγήκε ο ήλιος!!
Όχι...δεν είχαμε κανένα τρομερό φυσικό φαινόμενο! Κατά τη δική μου άποψη, είχαμε το φαινόμενο της παιδικής αθωότητας και της προσφοράς!

Πως έγιναν αυτά; Ακούστε....

Πριν από 15 ημέρες περίπου (ετοίμαζα την τούρτα παραλία) "αρμένιζα" στο twitter. Συνάντησα την @kidsCloudgr και καλημεριστήκαμε..μπούρου-μπούρου...κλπ..κλπ...

Η @kidsCloudgr είναι μια μαμά που μπλογκάρει στο υπέροχο (τουλάχιστον για μένα) kidsCloud.gr. Οι ιστορίες της και ο τρόπος που μεταφέρει τη ζωή στην ψυχρή οθόνη, είναι πολύ ζωντανός!

Ξάφνου και αυθορμήτως μου έρχεται μια ιδέα και δεν κρατήθηκα...την ξεστώμισα στην @kidsCloudgr.

"Θέλω να φτιάξω μια τούρτα για σένα" της είπα και είχα τουλάχιστον έτοιμο στο μυαλό μου το συννεφάκι που θα στόλιζε το πάνω μέρος της τούρτας!

Μερικές ώρες αργότερα, μαθαίνω από μια της ανάρτηση ότι το blog της έχει γενέθλια!! Δεν το γνώριζα και κάπου πάγωσα γιατί...γιατί...της είχα ήδη υποσχεθεί την τούρτα η οποία θα "έφτανε" στην οθόνη της κάποιες μέρες μετά!!!


Για να μην σας τα πολυλογώ, η τούρτα ξεκίνησε Παρασκευή  βραδάκι (προχθές) και ολοκληρώθηκε εχθές.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσει η @kidsCloudgr να τη δοκιμάσει, μιας και βρίσκεται στην Αθήνα. Παρόλα αυτά η έκρηξη των συναισθημάτων της μου έδειξε ότι δεν είχε και τόση πολύ σημασία (αν είχε βέβαια και 1-2 κομματάκια...δεν θα την πείραζε, φαντάζομαι!!).

Στη φαντασία μου (εεε...δεν είναι και λίγη!!) την είδα να ρέχει" πάνω κάτω στο διαδίκτυο να δείξει την τουρτίτσα!
Να μοιραστεί τη χαρά της με τους δικούς της ανθρώπους και όχι μόνο! (Δεν μπορώ να πω...χάρηκα πολύ.!!!! ...και όχι μόνο!!)

"Τι έγινε", λέω....ουπς..πως το χειρίζονται αυτό

Μετά αποφάσισα ότι ήταν καλύτερα να μας αφήσω να το ζήσουμε και αφού καταλάγιαζαν τα συναισθήματα και των δύο μας θα μπορούσα να μιλήσω.

...και να σας πω και κάτι;;;

Όλα τα μπράβο, τα ευχαριστώ κλπ κλπ κλπ....είναι εν τέλει για την κόρη μου (και για το κάθε παιδί) που όχι μόνο με άντεξε αυτές τις δύο μέρες (είναι μόνο 14 μηνών!!) αλλά είναι εκείνη που μου θύμησε ότι είναι ωραίο συναίσθημα το να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα!!! Είναι ωραίο να κάνεις τους ανθρώπους χαρούμενους, γνωστούς και αγνώστους, με κάτι λίγο, με κάτι μικρό! Είναι ωραίο να μοιράζεσαι, είναι ωραίο να μη φοβάσαι!

Καλημέρα συννεφάκι ;)