Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οδηγήστε εγκαίρως το παιδί σας να μάθει να μελετά μόνο του!

Μανούλες με παιδάκια που παν σχολείο (ή και όχι) έχω νέα!!! 

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 από της 18:00 έως τις 20:00 η παιδαγωγός, συγγραφέας και σύμβουλος γονέων Κική Τζωρτζακάκη θα κάνει μια διάλεξη για το πως να μάθουμε τα παιδιά μας να μελετούν μόνα τους. Η πρωτοβουλία είναι του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αντωνοπούλου – Αντωνογιαννάκη.  Η διάλεξη θα γίνει στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών, στη διεύθυνση Βρυεννίου Ιωσήφ 1α (Παράλληλος Ούλαφ Πάλμε 25 ) τηλ. 2810 326827.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μπισκότα με κανέλα και επικάλυψη σοκολάτας

Δεν μπορούσα να μην φτιάξω το κατιτίς μου...τόόόσο καιρό σας έχω αφήσει χωρίς κανένα γλυκάκι!! :) Κρίμα είναι....Και σε μένα έλειψαν, να σας πω την αλήθεια.
Αυτά τα μπισκότα τα έφτιαξα για τα γεννέθλια του ανηψιού μου...και να η συνταγή!!

ΥΛΙΚΑ
(25 κομμάτια)

120gr βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να έχει μαλακώσει
80gr ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας νερό
240gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του μικρού κουταλιού)

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
140 gr κουβερτούρα (55% κακάο)
70gr κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με την άχνη. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, για να μην κολλάει στον πλάστη, σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβουμε μπισκότα με ένα κουπάτ διαμέτρου 6 εκ. ή με ένα αναποδογυρισμένο φλυτζανάκι. Μεταφέρουμε τα μπισκότα μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, έως ότου ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, για περίπου μια ώρα.

Για την επικάλυψη: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και προτού πάρει βράση, περιχύνουμε την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει αυτή και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει το μείγμα και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα και με κυκλικές κινήσεις την απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Αφήνουμε την επικάλυψη να στεγνώσει καλά!

Η συνταγή είναι από το περιοδικό "γλυκές ιστορίες", τεύχος 18, Φεβρουάριος 2012

Είναι Zuper!!!!! Δοκιμάστε τα!! 

Καστρινό Καρναβάλι 2012

Είμαστε όλοι έτοιμοι για το Καστρινό καρναβάλι; Αμέ...αμέ...και επειδή ρωτήθηκα πολλές φορές για το που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες είτε για τις ομάδες είτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για αυτές τις ημέρες, να σας ενημερώσω (για εκείνους που δεν το ξέρουν) ότι έχει δημηουργηθεί μια ιστοσελίδα  που έχει όλες τις πληροφορίες. Φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και το facebook!

Και επειδή έμειναν λίγες ώρες για την έναρξη της παρέλασης...σας εύχομαι από τώρα ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ανταλλακτικό-Χαριστικό παζάρι στο "κουκούτσι"


Μια πολύ καλή ιδέα και πρωτοβουλία του Συναιτεριστικού Πολυχώρου "Το κουκούτσι" έρχεται να μας συναντήσει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012. Από τις 12:00 έως τις 16:00 πίνοντας τσάι/καφέ και ανταλλάσοντας απόψεις, ανταλλάσουμε και κουζινικά, ή/και οποιαδήποτε συσκευή μπαίνει στην πρίζα
Εφοδος, λοιπόν, στις κουζίνες μας ψάχνοντας στο βάθος των ντουλαπιών τα άχρηστα για μας αντικείμενα που σίγουρα υπάρχουν!!! Ό,τι είναι άχρηστο σε μας, μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιους άλλους.!