Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών


Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών με τίτλο «Ένα στα Πέντε», διοργανώνεται μια εκδήλωση με θέμα
"Προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση" από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού,  σε συνεργασία με την Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, στις  19:30 στο Ξενοδοχείο GALAXY HOTEL (αίθουσα PLAZA) στο Ηράκλειο.

Ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών





'Οποιος ακούει δεύτερο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο θα γνωρίζει την Αγνή Στρουμπούλη και την εβδομαδιαία εκπομπή της στην ΕΡΑ "Στις ίλινες, τις μπίλινες τις αλαμαλακούσιες".

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα παιδιού ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου μας προσκαλούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 17:30 στο Παγοποιείο, όπου η εκφραστική φωνή  της Αγνής Στρουμπούλη θα μας αφηγηθεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο παραδοσιακά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία



Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ανεβαίνει η θεατρική παιδική παράσταση "Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία".

Η πρόσκληση είναι από το Σύλλογο Δασκάλων Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", το Σύλλογο Νηπιαγωγών Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" και το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηρακλείου.

Αντίδοτο...δρα τοπικά κατά της κρίσης



Αντίδοτο είναι μια συλλογική εμπορική και πολιτιστική δράση από διάφορους καλλιτέχνες, σχεδιαστές και δημιουργούς που μας προτείνουν αντικείμενα που κατασκευάζουν οι ίδιοι.

Η πρόσκληση μας έρχεται από τους designers Ξενοφών Ριτσόπουλο και Ρόζα Σέρπικο μαζί με την ομάδα IN THE BOX DISPLAY & PACKAGING.

Η δράση αυτή διαφέρει από τις άλλες διότι παράλληλα διοργανώνονται σεμινάρια-εργαστήρια (workshops) από έμπειρους επαγγελματίες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες κλπ.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 10 Δεκεμβρίου 2011 και ολοκληρώνεται στις 24 Δεκεμβρίου 2011.

Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και εδώ η σελίδα στο Facebook.

Όμορφα πράγματα εν τέλει γίνονται στην πόλη μας!!! :) :) :)

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Mythosland

Σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 στον παιδότοπο Mythosland (Στ.Καζαντζίδη & Σ.Βενιζέλου Ηράκλειο) από τις 19:00 έως τις 21:00 θα φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Καλή σας διασκέδαση!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκοτένια μπαστουνάκια του Αϊ Βασίλη


Έρχονται Χριστούγεννα και αδύνατον να μην κάνω κάτι ιδιαίτερο.

Πρώτη φορά φέτος δοκίμασα να φτιάξω αυτά τα υπέροχα και πεντανόστιμα μπισκοτένια μπαστουνάκια! Πανέμορφα και για δωράκι αλλά και για στόλισμα...(αν δεν φαγωθούν αμέσως!!).

Η συνταγή είναι πολύ πολύ εύκολη και γρήγορη.

Υλικά:

600gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250gr βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
150gr ζάχαρη άχνη
3 αυγά
70gr φρέσκο γάλα πλήρες
15gr baking powder
κόκκινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε (με το χέρι είτε με το μίξερ). Καλύπτουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα, τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και ρίχνουμε στο ένα κομμάτι ζύμης μερικές σταγόνες από το ένα χρώμα. Το ζυμώνουμε καλά να γίνει ομοιογενές. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αρκετές ακόμη σταγόνες από το χρώμα. Στο άλλο κομμάτι ζύμης προσθέτουμε το άλλο χρώμα και το τρίτο το αφήνουμε ως έχει.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα. Κόβουμε μικρά κομμάτια από κάθε ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα φιτίλια ίσου μήκους και φάρδους. (προσοχή...η ζύμη είναι αρκετά μαλακή!). Τοποθετούμε ανά δύο τα φιτίλια και τα στριφογυρίζουμε φτιάχνοντας δίχρωμα μπαστούνια. Γυρνάμε λίγο τη μια άκρη για να καμπυλώσει το σχήμα του μπαστουνιού. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ξεκολλούν εύκολα από τη λαδόκολλα.

Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος Δεκέμβριος 2011 Ιανουάριος 2012.

Τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Φτου και βγαίνω!


Μια νέα παιδαγωγική ομάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μου συστήθηκε μέσω Facebook τις προάλλες!  Η προσπάθεια της ομάδας είναι να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό χώρο για παιδιά, επηρεασμένο από τη φιλοσοφία της ελευθεριακής εκπαίδευσης.

Η ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη και τώρα κινούνται στα πλαισία των γιορτών με πάρα πολύ δελεαστικές προτάσεις!!

Σας παραθέτω το πρόγραμμα των Χριστουγέννων, αν και μπορείτε να δείτε και περισσότερες πληροφορίες και στο facebook εδώ.

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2011 στον ‘Παιδόκηπο’
Για παιδιά όλων των ηλικιών, παιχνίδια και δημιουργίες κοντά στο τζάκι με ζεστό κακάο και μπισκότα…
• Σάββατο, 3/12/2011 - ώρα: 18.00 - 19.30 - κόστος συμμετοχής 12€
Στολίδια από διάφορα υλικά και γράμμα στον Αη-Βασίλη
• Σάββατο, 10/12/2011 - ώρα: 18.00 - 19.30 - κόστος συμμετοχής 10€
... Οι καλικάντζαροι έφτασαν! - Θεατρικό παιχνίδι
• Σάββατο, 17/12/2011 - ώρα: 18.00 - 19.30 - κόστος συμμετοχής 10€
Χριστουγεννιάτικες γλυκές γεύσεις και παραδοσιακά κάλαντα
• Σάββατο, 24/12/2011 - ώρα: 17.00 - 18.30 - κόστος συμμετοχής 10€
Χριστουγεννιάτικα λαϊκά παραμύθια - ..με καλικάντζαρους και μουσική, καρκατζέλια και κουραμπιέδες…- από την Πέλα Φεξή και τον Γιώργο Παπαϊωάνου

Σε όλα τα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 2-12 χρονών καθώς επίσης και παιδιά με ειδικές ανάγκες, με την υποστήριξη ειδικής παιδαγωγού και εμψυχώτριας.


Τέλος, στις 18 Δεκεμβρίου ετοιμάζουν ένα μεσημεριανό πάρτυ στην οδό Αγιοστεφανιτών (πάροδος Χάνδακος). Δείτε εδώ την πρόσκληση!!!

Να περάσετε ΥΠΕΡΟΧΑ!!!